Čekanka s mandarinkami a medovým dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čekanka s mandarinkami a medovým dresinkem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48553 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Ostatní | |
---|---|
4 ks | Čekanka |
2 ks | Grapefruity |
200 g | Kompot mandarinkový |
Dresink | |
1 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Paprikový protlak |
2 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tabasco |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 561,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 105,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Grapefruity, Kompot mandarinkový, Med včelí, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Paprikový protlak, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čekanka s mandarinkami a medovým dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Tři bílé čekankové puky a jeden červený čekankový puk očistíme, omyjeme, vyřízneme z nich košťály. Listy červené čekanky rozložíme na talíře, bílou čekanku nakrájíme na proužky silné 2 cm a dáme je do mísy. |
2 | Kompotované mandarinky scedíme, šťávu zachytíme a mandarinky dáme k pokrájené čekance. Omytý grapefruit osušíme, oloupeme a z jednotlivých dílků sloupneme bílou slupku a přidáme do mísy k čekance. |
3 | Připravíme si dresink: do misky dáme 0,7 dl mandarinkové šťávy z kompotu, med, paprikový ostrý protlak a hořčici. Přidáme tabasco, worcester a sůl podle chuti. Dobře vše promícháme. Dresink vmícháme do salátu, poklademe ho na talíře s červenou čekankou a podáváme. |