Jednoduchý recept

Hrášek s krůtími játry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48554

Ingredience

3 polévková lžíce Balsamico ocet
1 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice
400 g Hrachové lusky
250 g Játra krůtí
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tuk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 124kJ
4% Sacharidy 13 g
24% Tuky 18 g
6% Sodík 120 mg
26% Bílkoviny 14 g

Hrášek s krůtími játry postup přípravy receptu:

1

Cukrový hrášek omyjeme a krátce povaříme v dostatečném množství osolené vody. Pak ho slijeme, propláchneme v sítu studenou vodou, necháme okapat a vychladlé lusky rozpůlíme.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

3

V míse metlou smícháme olej a hořčici, dochutíme octem, pepřem a solí, přimícháme cibuli a pak do marinády dáme lusky.

4

Krůtí játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.

5

V pánvi rozehřejeme tuk a játra na něm 3 minuty za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Osmažená játra ochutíme oreganem, pepřem a solí. Necháme je mírně vychladnout.

6

Játra a lusky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept