Hrášek s krůtími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášek s krůtími játry
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48554 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice |
400 g | Hrachové lusky |
250 g | Játra krůtí |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 207,7mg |
Draslík | 410,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibule, Hrachové lusky, Játra krůtí, Oregano sušené, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášek s krůtími játry postup přípravy receptu:
1 | Cukrový hrášek omyjeme a krátce povaříme v dostatečném množství osolené vody. Pak ho slijeme, propláchneme v sítu studenou vodou, necháme okapat a vychladlé lusky rozpůlíme. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. |
3 | V míse metlou smícháme olej a hořčici, dochutíme octem, pepřem a solí, přimícháme cibuli a pak do marinády dáme lusky. |
4 | Krůtí játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. |
5 | V pánvi rozehřejeme tuk a játra na něm 3 minuty za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Osmažená játra ochutíme oreganem, pepřem a solí. Necháme je mírně vychladnout. |
6 | Játra a lusky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. |