Řecký salát s artyčoky a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecký salát s artyčoky a sýrem
Řecký salát s artyčoky a sýrem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48555 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Artyčoky sterilované |
3 ks | Cibulka jarní |
350 g | Fazole bílé sterilované |
1 ks | Okurka salátová |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Salát ledový |
200 g | Sýr balkánský |
Jogurtový dresing | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
6 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
0,5 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
3 špetka | Pepř bílý |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 45,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Cibulka jarní, Fazole bílé sterilované, Okurka salátová, Rajčata, Salát ledový, Sýr balkánský, Česnek, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Oregano čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecký salát s artyčoky a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Listy salátu omyjeme a necháme okapat. Konzervované artyčoky a bílé fazole scedíme a dáme je do mísy. Salátovou okurku omyjeme, oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme zešikma na kroužky. Omytá a osušená malá rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Balkánský sýr nakrájíme na kostičky a všechny pokrájené ingredience promícháme. |
2 | Jogurtový dresing: |
3 | Omyjeme kopr, oregano, osušíme a drobně pokrájíme. Oloupaný česnek drobně posekáme. Do bílého smetanového jogurtu vmícháme česnek, kopr, oregano, sůl a pepř. Dresing dáme do velké mísy k pokrájené zelenině a promícháme. |
4 | Listy poklademe na misky. Na ně ozdobně poklademe zeleninu se sýrem a dresingem a servírujeme. |