Recept

Salát z bílého zelí s nektarinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48557
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Nektarinka
2 polévková lžíce Řeřicha
300 g Zelí hlávkové bílé
Dresing
2 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kerblík
1 kávová lžička Ocet malinový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 152 kcal
Kilojoule 637kJ
9% Sacharidy 33 g
3% Tuky 2 g
11% Sodík 227 mg
8% Bílkoviny 5 g

Salát z bílého zelí s nektarinkami postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou hlávku bílého zelí rozpůlíme. Z jedné půlky vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na nudličky, které dáme do mísy. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky. Nektarinky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme pecky a nakrájíme na plátky. Nektarinky promícháme se zelím a cibulí. Omyjeme řeřichu, potrháme ji na menší kousky a přimícháme k zelí.

2

Připravíme si dresing: smetanu, jogurt, omytý a drobně pokrájený kerblík, sůl, cukr, ocet a pepř důkladně promícháme. Dresing zamícháme do salátu a necháme ho 2 hodiny v chladničce odstát. Salát podáváme samostatně nebo jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept