Jednoduchý recept

Treska s pórkem a kukuřicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48563
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
140 g Kukuřice cukrová nakládaná
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
1 špetka Sůl
500 g Treska aljašská
0,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 317kJ
17% Sacharidy 61 g
16% Tuky 12 g
19% Sodík 373 mg
94% Bílkoviny 53 g

Treska s pórkem a kukuřicí postup přípravy receptu:

1

Filety z tresky opláchneme pod studenou vodou, osušíme, příčně je nakrájíme na proužky, pokapeme citronovou šťávou, přikryjeme a necháme 15 minut uležet. Potom kousky ryby otřeme, opepříme a osolíme. Pórek omyjeme, necháme okapat a pak ho nakrájíme na kolečka. Kukuřici slijeme a necháme v sítu okapat. V misce smícháme vodu a hořčici.

2

V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a rybí kousky na něm za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Osmažené vyjmeme, zabalíme do alobalu a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.

3

Do pánve přidáme zbylý olej, při potřásání pánví na něm smažíme 5 minut nakrájený pórek, pak přisypeme kukuřici, promícháme a do pánve přilijeme vodu s hořčicí, promícháme a ochutíme pepřem a solí. Do směsi v pánvi dáme osmažené rybí kousky, necháme prohřát a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept