Treska s pečeným špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s pečeným špenátem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48564 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Rozinky tmavé |
400 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
400 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 91,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,3mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s pečeným špenátem postup přípravy receptu:
1 | Filety rybího masa omyjeme a osušíme, nakrájíme na proužky, pokapeme je citronovou šťávou, přikryjeme a uložíme na 15 minut do chladna. |
2 | Špenát omyjeme a necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme. |
3 | V misce smícháme 2 lžíce oleje a prolisovaný česnek, dochutíme pepřem a solí. Pečicí plech potřeme připraveným ochuceným olejem, rozložíme na něj špenát, který posypeme rozinkami a nastrouhaným Parmezánem. |
4 | Pečeme dozlatova 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů. |
5 | Kousky ryby otřeme od citronové šťávy, opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a rybu na něm za stálého míchání ze všech stran opečeme. |
6 | Na servírovací talíře dáme porce pečeného špenátu, na ně položíme opečené kousky ryby a podáváme. |
Poznámka
Čerstvý špenát můžeme nahradit špenátem mraženým.