Jednoduchý recept

Treska s pečeným špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 48564
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Citronová šťáva
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Rozinky tmavé
400 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
400 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 742kJ
5% Sacharidy 17 g
22% Tuky 16 g
41% Sodík 818 mg
91% Bílkoviny 51 g

Treska s pečeným špenátem postup přípravy receptu:

1

Filety rybího masa omyjeme a osušíme, nakrájíme na proužky, pokapeme je citronovou šťávou, přikryjeme a uložíme na 15 minut do chladna.

2

Špenát omyjeme a necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme.

3

V misce smícháme 2 lžíce oleje a prolisovaný česnek, dochutíme pepřem a solí. Pečicí plech potřeme připraveným ochuceným olejem, rozložíme na něj špenát, který posypeme rozinkami a nastrouhaným Parmezánem.

4

Pečeme dozlatova 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů.

5

Kousky ryby otřeme od citronové šťávy, opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a rybu na něm za stálého míchání ze všech stran opečeme.

6

Na servírovací talíře dáme porce pečeného špenátu, na ně položíme opečené kousky ryby a podáváme.

Poznámka

Čerstvý špenát můžeme nahradit špenátem mraženým.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept