Tuňák s čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák s čočkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48565 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
250 g | Čočka jedlá |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 79g |
Vitamín A | 920,7mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Čočka jedlá, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tuňák ve vlastní šťávě nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák s čočkou postup přípravy receptu:
1 | Přes noc namočenou čočku uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařenou scedíme a necháme v sítu okapat. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Tuňáka slijeme a nakrájíme na malé kousky a smícháme s nakrájenou cibulí. |
3 | V misce smícháme citronovou šťávu s olejem a dochutíme pepřem a solí. Uvařenou čočku i kousky tuňáka promícháme s olejovou směsí, upravíme na servírovací talíře a podáváme posypané jemně nasekanou pažitkou. |