Jednoduchý recept

Tuňák s čočkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 48565
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
250 g Čočka jedlá
4 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
250 g Tuňák ve vlastní šťávě
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 707 kcal
Kilojoule 2 960kJ
22% Sacharidy 81 g
21% Tuky 15 g
7% Sodík 146 mg
111% Bílkoviny 63 g

Tuňák s čočkou postup přípravy receptu:

1

Přes noc namočenou čočku uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařenou scedíme a necháme v sítu okapat.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Tuňáka slijeme a nakrájíme na malé kousky a smícháme s nakrájenou cibulí.

3

V misce smícháme citronovou šťávu s olejem a dochutíme pepřem a solí. Uvařenou čočku i kousky tuňáka promícháme s olejovou směsí, upravíme na servírovací talíře a podáváme posypané jemně nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept