Jednoduchý recept

Jehněčí nudličky se zelenými fazolkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48566
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
4 ks Cibulka jarní
300 g Fazolové lusky zelené
750 g Jehněčí kýta
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
4 dl Vývar zeleninový
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 805kJ
5% Sacharidy 16 g
67% Tuky 50 g
35% Sodík 700 mg
70% Bílkoviny 39 g

Jehněčí nudličky se zelenými fazolkami postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákna na nudličky.

2

Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme i se zelenou natí na tenká kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme najemno.

3

V pánvi rozehřejeme olej s máslem, maso na něm za stálého míchání ze všech stran osmažíme, pak ho vyjmeme a odložíme přikryté v míse stranou.

4

V pánvi krátce osmahneme nakrájené jarní cibulky, fazolky a česnek, pak přilijeme vývar a přimícháme zakysanou smetanu. Směs přivedeme k varu a vaříme za občasného míchání 5 minut. Dochutíme tymiánem, pepřem a solí, přidáme usmažené kousky masa a necháme ještě 5 minut vařit. Během vaření občas zamícháme.

5

Podáváme teplé.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept