Jehněčí nudličky se zelenými fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí nudličky se zelenými fazolkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48566 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
300 g | Fazolové lusky zelené |
750 g | Jehněčí kýta |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
4 dl | Vývar zeleninový |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 156,9mg |
Draslík | 960,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Fazolové lusky zelené, Jehněčí kýta, Sůl, Tymián sušený, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí nudličky se zelenými fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákna na nudličky. |
2 | Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme i se zelenou natí na tenká kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej s máslem, maso na něm za stálého míchání ze všech stran osmažíme, pak ho vyjmeme a odložíme přikryté v míse stranou. |
4 | V pánvi krátce osmahneme nakrájené jarní cibulky, fazolky a česnek, pak přilijeme vývar a přimícháme zakysanou smetanu. Směs přivedeme k varu a vaříme za občasného míchání 5 minut. Dochutíme tymiánem, pepřem a solí, přidáme usmažené kousky masa a necháme ještě 5 minut vařit. Během vaření občas zamícháme. |
5 | Podáváme teplé. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.