Želé z mandarinek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Želé z mandarinek
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 48569 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
20 g | Gelfix Extra |
1 kg | Mandarinky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 103,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 425,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandarinky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gelfix Extra nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Želé z mandarinek postup přípravy receptu:
1 | Z rozpůlených mandarinek vymačkáme šťávu. Dužinu ještě promačkáme přes jemné síto, abychom získali co nejvíce šťávy, protože jí budeme potřebovat 350 ml. |
2 | Do vyšší nádoby nalijeme mandarinkovou šťávu, přisypeme cukr s želírovacím prostředkem bez cukru na poměr ovoce a cukru 3:1 a mixujeme asi 1 minutu tyčovým mixérem. Přelijeme do hrnce a vaříme až želírovací zkouška dopadne dobře. |
3 | Hotové želé plníme do sklenic se šroubovacími uzávěry. |
Poznámka
Želírovací zkouška – před uplynutím doby vaření vytáhneme z tekutiny vařečku a necháme horkou hmotu odkapat. Pokud je poslední kapka tuhá bude tuhá i zavařenina, jinak necháme povařit ještě 1-2 minuty.