Bylinkové kotletky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkové kotletky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4857 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 plátek | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Bazalka |
8 ks | Brambory |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Kompot brusinkový |
250 ml | Mléko kefírové |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Oregano sušené |
600 g | Vepřové kotlety |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 125,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 245,3mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Brambory, Olej stolní, Oregano sušené, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kompot brusinkový, Mléko kefírové, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkové kotletky postup přípravy receptu:
1 | Z hořčice, oleje a čerstvé bazalky uděláme marinádu. |
2 | Naložíme maso, necháme odležet a poté dáme grilovat. |
3 | Vydrbeme brambory, každý obalíme plátkem slaniny a zabalíme do alobalu. |
4 | Dáme grilovat pomalu. |
5 | Na dresink smícháme smetanu, kefír, brusinky a oregano. |