Jednoduchý recept

Pirohy s houbami a kysaným zelím

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48575
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
40 g Houby sušené
1 kávová lžička Kmín mletý
450 g Listové těsto
1 hrst Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 dl Víno bílé
2 dl Voda pitná
250 g Zakysaná smetana
300 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 857 kcal
Kilojoule 3 585kJ
16% Sacharidy 57 g
80% Tuky 60 g
17% Sodík 346 mg
33% Bílkoviny 19 g

Pirohy s houbami a kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Houby namočíme do vody, pak je vymačkáme a nakrájíme. Listové těsto prohněteme a necháme 15 minut odpočinout.

2

Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu rozkrájíme na malé kousky. Pažitku omyjeme a nasekáme najemno.

3

Vajíčko rozklepneme a bílek oddělíme od žloutku.

4

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a na něm krátce osmahneme slaninu a cibuli. Přidáme víno, kysané zelí a nakrájené houby, promícháme, ochutíme kmínem, cukrem, pepřem a solí a necháme 15 minut vařit na mírném ohni. Uvařené necháme zchladnout a pak do směsi vmícháme 2 lžíce zakysané smetany.

5

Listové těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše a rozdělíme ho na 16 čtverců o rozměru asi 10 x 10 cm. Na každý čtverec dáme lžíci směsi z hrnce, okraje potřeme bílkem a čtverec přeložíme tak, aby vytvořil trojúhelník. Okraje k sobě pevně přimáčkneme a těsto na několika místech propíchneme vidličkou.

6

Na plech rozvineme pečicí papír a na něj naskládáme připravené plněné pirohy, přikryjeme je a necháme 30 až 45 minut odpočinout.

7

Pirohy před pečením potřeme žloutkem a plech s nimi vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů, kde je pečeme 30 minut, až mají zlatavou barvu.

8

Zbylou smetanu smícháme s nasekanou pažitkou a podle chuti přidáme pepř a sůl.

9

Pirohy podáváme teplé s pažitkovou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept