Jednoduchý recept

Omelety s parmazánem a zeleninovým salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48576
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
5 ks Cibulka jarní
1 ks Cuketa
1 polévková lžíce Mandle
2 dl Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká
6 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
5 ks Rajčata
1 špetka Sůl
250 g Sýr Parmezán
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 340kJ
10% Sacharidy 35 g
42% Tuky 32 g
57% Sodík 1 g
63% Bílkoviny 36 g

Omelety s parmazánem a zeleninovým salátem postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, mléko, 2 vajíčka, 2 lžíce oleje a trochu soli, vypracujeme těsto a necháme ho 30 minut kynout.

2

Petrželku a pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nasekáme najemno. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme na malé kousky.

3

Jarní cibulku a olupaný česnek nakrájíme najemno. V misce nakrájenou cibuli, česnek, bylinky a mandle smícháme s parmezánem a jedním vajíčkem, podle chuti opepříme a osolíme.

4

Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Cuketu a rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky jako cibuli. Připravenou zeleninu v míse smícháme s octem a 2 lžícemi oleje, dochutíme pepřem a solí.

5

V pánvi rozehřejeme malé množství oleje a nalijeme do ní naběračku těsta, které rovnoměrně rozprostřeme a 2 minuty smažíme. Postupně tak usmažíme 4 omelety.

6

Omelety potřeme sýrovou směsí, stočíme a dáme do parní vložky. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji k varu, vložíme parní vložku s omeletami a vaříme je přikryté pod pokličkou 15 minut. Potom je vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme s připraveným zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept