Jednoduchý recept

Bramborové noky se sýrem a bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48577
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

600 g Brambory
1 kávová lžička Hořčice
50 g Mouka pšeničná hladká
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 ks Okurka salátová
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 l Olej slunečnicový
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
2 ks Rajčata
4 ks Ředkvička
1 polévková lžíce Slunečnice - semena
1 špetka Sůl
100 g Sýr Čedar
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
3 polévková lžíce Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 087kJ
11% Sacharidy 40 g
43% Tuky 32 g
15% Sodík 301 mg
29% Bílkoviny 16 g

Bramborové noky se sýrem a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Uvařené necháme mírně zchladnout, pak je oloupeme, teplé rozmačkáme a necháme zcela vychladnout.

2

Mrkev oškrábeme a omyjeme, okurku, rajčata a ředkvičky důkladně omyjeme a všechnu zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Pažitku a petrželku omyjeme a nasekáme najemno. Sýr nakrájíme na malé kousky.

3

V míse smícháme vývar s octem a hořčicí, dochutíme pepřem a solí a přišleháme olivový olej. Do mísy k zálivce přidáme nakrájenou zeleninu a polovinu nasekané pažitky a petrželky, vše důkladně promícháme.

4

Z rozmačkaných brambor, mouky a vajíčka vypracujeme těsto, do kterého přidáme druhou polovinu nakrájených bylinek, kousky sýra a semínka slunečnice. Těsto podle chuti opepříme a osolíme a uděláme z něj malé noky.

5

V pánvi rozehřejeme olej a noky na něm fritujeme 4 minuty. Během fritování je několikrát obrátíme, pak je vyjmeme a na papírové utěrce z nich necháme okapat olej.

6

Noky podáváme teplé s připraveným zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept