Jednoduchý recept

Ryba zapékaná na řapíkatém celeru

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 48578
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Celer řapíkatý
1 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Olej olivový
200 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
800 g Treska skvrnitá
1,5 dl Víno bílé
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 578kJ
2% Sacharidy 6 g
25% Tuky 18 g
34% Sodík 690 mg
70% Bílkoviny 39 g

Ryba zapékaná na řapíkatém celeru postup přípravy receptu:

1

Tresku omyjeme, osušíme, rozkrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Zápekací formu zlehka vymažeme částí oleje, na zbylém oleji pak osmažíme očištěný, omytý a na tenké plátky nakrájený řapíkatý celer. Potom ho opepříme a osolíme, přilijeme bílé víno, promícháme a necháme 5 minut odležet. Ze vzniklého nálevu odebereme dvě lžíce.

2

Olivy vypeckujeme a nakrájíme najemno, smícháme je se zakysanou smetanou a 2 lžícemi nálevu z pánve, dochutíme pepřem a solí.

3

Do zapékací formy rozprostřeme celer s vyvařenou omáčkou, na ni položíme plátky ryby. Na ryby ještě rozetřeme smetanu s olivami.

4

Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a rybu zapékáme přibližně 15 minut, až má na povrchu zlatavou barvu.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše. Řapíkatý celer můžeme nahradit fenyklem, postup přípravy je stejný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept