Ryba zapékaná na řapíkatém celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba zapékaná na řapíkatém celeru
Ryba zapékaná na řapíkatém celeru
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48578 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Celer řapíkatý |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
200 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
800 g | Treska skvrnitá |
1,5 dl | Víno bílé |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 133,3mg |
Draslík | 785,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Sůl, Treska skvrnitá, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba zapékaná na řapíkatém celeru postup přípravy receptu:
1 | Tresku omyjeme, osušíme, rozkrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Zápekací formu zlehka vymažeme částí oleje, na zbylém oleji pak osmažíme očištěný, omytý a na tenké plátky nakrájený řapíkatý celer. Potom ho opepříme a osolíme, přilijeme bílé víno, promícháme a necháme 5 minut odležet. Ze vzniklého nálevu odebereme dvě lžíce. |
2 | Olivy vypeckujeme a nakrájíme najemno, smícháme je se zakysanou smetanou a 2 lžícemi nálevu z pánve, dochutíme pepřem a solí. |
3 | Do zapékací formy rozprostřeme celer s vyvařenou omáčkou, na ni položíme plátky ryby. Na ryby ještě rozetřeme smetanu s olivami. |
4 | Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a rybu zapékáme přibližně 15 minut, až má na povrchu zlatavou barvu. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše. Řapíkatý celer můžeme nahradit fenyklem, postup přípravy je stejný.