Rajčata plněná zeleninovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná zeleninovou směsí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48580 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Med včelí |
1 ks | Okurka salátová |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
5 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 147,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Cibule, Med včelí, Okurka salátová, Paprika červená, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata plněná zeleninovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Papriky podélně rozkrojíme a zbavíme jadérek. Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme z ní semínka. Papriky a okurku omyjeme, necháme v sítu okapat a s jedním rajčetem nakrájíme na malé kousky, které smícháme v míse. |
2 | Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme pod studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Cibuli, česnek a petrželku pak vmícháme do mísy k ostatní zelenině. |
3 | V misce důkladně promícháme balsamicový ocet, med a olej, podle chuti opepříme a osolíme. Zálivku přilijeme k salátu, vše důkladně promícháme a necháme v chladu uležet. |
4 | Zbylá čtyři rajčata omyjeme a odřízneme z nich horní část. Lžičkou odstraníme dužninu, rajčata pak naplníme připravenou zeleninovou směsí a podáváme. |
Poznámka
Před podáváním můžeme rajčata ozdobit pažitkou.