Jednoduchý recept

Vepřové plátky s šalotkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48581
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Rozmarýn sušený
250 g Rýže loupaná
250 g Šalotka
1 špetka Sůl
750 g Vepřová kýta
2,5 dl Víno červené
1 l Voda pitná
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 901 kcal
Kilojoule 3 769kJ
18% Sacharidy 66 g
61% Tuky 45 g
11% Sodík 217 mg
77% Bílkoviny 43 g

Vepřové plátky s šalotkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Šalotky omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme i se zelenou natí na kolečka.

2

Vepřové maso rozporcujeme na plátky, které omyjeme a osušíme.

3

V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa na něm z obou stran prudce opečeme. Během pečení je okořeníme rozmarýnem, pepřem a solí. Potom k masu přidáme nakrájené šalotky, smažíme 5 minut a přilijeme červené víno. Směs v pánvi přivedeme k varu a vmícháme zakysanou smetanu. Pod pokličkou za občasného míchání dusíme 20 minut.

4

Ve velkém hrnci v dostatečném množství vroucí osolené vody uvaříme rýži.

5

Na malé pánvi bez tuku prudce osmahneme piniová semínka a jarní cibulky, pak je přimícháme do uvařené rýže.

6

Po 20 minutách dušení vyjmeme z pánve maso, zabalíme ho do alobalu a uložíme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. Omáčku v pánvi necháme ještě chvíli vařit a případně dochutíme pepřem a solí.

7

Maso rozložíme na servírovací talíře, přidáme k němu rýži s cibulkou, polijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept