Těstoviny s boloňskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s boloňskou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48584 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
150 g | Hovězí maso mleté |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
400 g | Těstoviny konzumní |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
150 g | Vepřové maso mleté |
1,5 l | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 50,3mg |
Draslík | 619,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Hovězí maso mleté, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián sušený, Vepřové maso mleté, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s boloňskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Žampiony opláchneme studenou vodou, necháme je v sítu okapat a potom je nakrájíme na plátky. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku a pažitku opláchneme vodou a okapané najemno nasekáme. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm dozlatova mleté maso. Pak přidáme plátky žampionů a nakrájenou cibuli, promícháme a krátce smažíme. Do směsi přidáme rajčata a dochutíme ji tymiánem, chilli kořením, pepřem a solí. Na mírném ohni za občasného míchání necháme 10 minut vařit. |
4 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, pak je slijeme a necháme okapat. |
5 | Okapané teplé těstoviny rozdělíme na talíře, přidáme k nim směs z pánve, posypeme nasekanou pažitkou a petrželí a podáváme. |
Poznámka
Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které před přípravou v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat.