Těstoviny s lososovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s lososovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48588 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Losos - filety |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
400 g | Těstoviny konzumní |
1,5 l | Voda pitná |
1 dl | Vývar rybí |
125 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 68,1mg |
Draslík | 392,5mg |
Vláknina | 69,3mg |
Vitamín A | 311,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Losos - filety, Sůl, Voda pitná, Vývar rybí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s lososovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci s dostatečným množstvím osolené vroucí vody. |
2 | Lososa omyjeme a osušíme, nakrájíme na kousky a v misce promícháme s citronovou šťávou, pepřem a solí. |
3 | Petrželku omyjeme a okapanou najemno nasekáme. |
4 | V hrnci smícháme rybí vývar a zakysanou smetanu a na mírném ohni ohříváme, až omáčka zhoustne. Pak do ní přidáme kousky lososa a při občasném míchání necháme prohřívat. Pak do omáčky přimícháme větší část nasekané petrželky, dochutíme ji pepřem a solí, důkladně promícháme a ještě chvilku prohřejeme. |
5 | Uvařené těstoviny slijeme, necháme v sítu okapat a pak je přidáme do hrnce s omáčkou. Vše opatrně promícháme, rozdělíme na porce na servírovací talíře, posypeme zbylou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Nejvhodnější těstoviny jsou široké nudle, ale můžeme použít i jiné druhy. Rybí vývar můžeme nahradit vývarem zeleninovým.