Jednoduchý recept

Těstoviny s lososovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48588
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
400 g Losos - filety
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
400 g Těstoviny konzumní
1,5 l Voda pitná
1 dl Vývar rybí
125 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 278kJ
21% Sacharidy 75 g
16% Tuky 12 g
12% Sodík 245 mg
57% Bílkoviny 32 g

Těstoviny s lososovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci s dostatečným množstvím osolené vroucí vody.

2

Lososa omyjeme a osušíme, nakrájíme na kousky a v misce promícháme s citronovou šťávou, pepřem a solí.

3

Petrželku omyjeme a okapanou najemno nasekáme.

4

V hrnci smícháme rybí vývar a zakysanou smetanu a na mírném ohni ohříváme, až omáčka zhoustne. Pak do ní přidáme kousky lososa a při občasném míchání necháme prohřívat. Pak do omáčky přimícháme větší část nasekané petrželky, dochutíme ji pepřem a solí, důkladně promícháme a ještě chvilku prohřejeme.

5

Uvařené těstoviny slijeme, necháme v sítu okapat a pak je přidáme do hrnce s omáčkou. Vše opatrně promícháme, rozdělíme na porce na servírovací talíře, posypeme zbylou petrželkou a podáváme.

Poznámka

Nejvhodnější těstoviny jsou široké nudle, ale můžeme použít i jiné druhy. Rybí vývar můžeme nahradit vývarem zeleninovým.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept