Jednoduchý recept

Jednoduchý hruškový kompot

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48589

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Cukr krystal
3 kg Hrušky
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 250kJ
21% Sacharidy 77 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 6 mg
2% Bílkoviny 1 g

Jednoduchý hruškový kompot postup přípravy receptu:

1

Použijeme zralé, ale tvrdé hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Na chvíli ponoříme do vody promíchané s citronovou šťávou a po vyjmutí rozdělíme do čistých sklenic.

2

Cukr povaříme ve vodě, nálev necháme vychladnout a přelijeme jím hrušky. Sklenice zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut.

3

Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 15 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept