Jednoduchý recept

Rýže s brokolicí a kaparovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4859
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

200 g Brokolice
30 g Cibule
1 polévková lžíce Kapary sterilované
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
320 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
70 ml Víno bílé
800 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 192kJ
24% Sacharidy 85 g
18% Tuky 14 g
59% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Rýže s brokolicí a kaparovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži a krátce 1 minutu orestujeme. Přilijeme víno a zahříváme dokud se neodpaří.

2

Poté přidáme nasekanou brokolici, promícháme, přidáme 1 naběračku vývaru a přivedeme k varu. Zbylý vývar přiléváme postupně a vaříme cca 15min.

3

Připravíme omáčku, rozmixujeme kapary s 50ml oleje, 50ml vody a nasekanou petrželkou. Omáčku vmícháme do hotové rýže, ochutíme solí a pepřem.

4

Rýži podáváme dozdobenou několika růžičkami brokolice.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept