Zdravý recept

Kompotované hrušky v medu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48591

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
3 kg Hrušky
1 kg Med včelí
1,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 801kJ
32% Sacharidy 114 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 9 mg
3% Bílkoviny 2 g

Kompotované hrušky v medu postup přípravy receptu:

1

Použijeme větší a tvrdé hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Krátce ponoříme do vody smíchané s citronovou šťávou. Poté rozdělíme do čistých sklenic.

2

Med rozmícháme ve vodě, povaříme, necháme vychladnout a nálevem zalijeme hrušky. Sklenice zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut.

3

Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na suchém a temném místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 15 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept