Rychlý steak se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý steak se zeleninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48597 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
1 špetka | Cukr krupice |
600 g | Hovězí kýta |
1 ks | Lilek |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 974,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Cukr krupice, Hovězí kýta, Lilek, Paprika červená, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý steak se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Lilek a cukety omyjeme a okapané nakrájíme na tenké plátky. Papriky podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a také nakrájíme na malé kousky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a nejdříve na něm krátce osmažíme cibuli a česnek. Pak přidáme ostatní nakrájenou zeleninu mimo rajčat a smažíme ji za stálého míchání 3 minuty. Jako poslední k zelenině přisypeme nakrájená rajčata, vše důkladně promícháme, opepříme a osolíme. Přidáme podle chuti cukr, tymián a pod pokličkou 15 minut dusíme na mírném ohni. V průběhu dušení občas zamícháme. |
3 | Plátky masa omyjeme a osušíme, lehce naklepeme a okořeníme pepřem a solí. V pánvi na zbylém oleji po zelenině je prudce osmažíme z každé strany. |
4 | Steaky servírujeme se zeleninovou směsí. Vhodnou přílohou jsou například smažené bramborové hranolky. |