Pikantní vepřové řízky se zeleninovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní vepřové řízky se zeleninovou směsí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48599 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 hrst | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 112,5mg |
Draslík | 840,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Rajčata, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní vepřové řízky se zeleninovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, odstraníme z ní semínka a příčně nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme lžíci másla, krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli, pak přidáme okurky a opět krátce smažíme. Přisypeme rajčata, směs opepříme a osolíme, promícháme, přikryjeme pokličkou a 10 minut dusíme na mírném ohni. |
3 | Kopr omyjeme, necháme okapat, nasekáme nadrobno a vmícháme na konci dušení do zeleninové směsi. |
4 | Vepřové řízky omyjeme, osušíme, opepříme, osolíme a potřeme tenkou vrstvou hořčice. |
5 | V druhé pánvi rozehřejeme olej a zbylé máslo, řízky na něm 5 minut smažíme na středním ohni. Během smažení je jednou obrátíme. |
6 | Usmažené řízky podáváme s dušenou zeleninou. |