Vepřový řízek pernštýnský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový řízek pernštýnský
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 486 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
20 g | Okurky nakládané |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
100 g | Šunka lázeňská |
100 g | Tuk |
200 g | Vejce slepičí |
750 g | Vepřová kýta |
100 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 151,2mg |
Draslík | 328,3mg |
Vláknina | 921,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šunka lázeňská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový řízek pernštýnský postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu (ořech) opláchneme a nakrájíme přes vlákno tenké plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme. |
2 | Řízky po obou stranách rychle opečeme v rozehřátém tuku a vyjmeme. |
3 | V pánvi od opékání krátce osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, na nudličky nakrájenou lázeňskou šunku, jemně nakrájenou cibuli, okurky a na plátky krájené sterilované žampiony. Směs osolíme, opepříme a zalijeme rozkvedlanými vejci. Necháme srazit na mírném ohni. |
4 | Při podávání dáme na každý plátek masa dávku této směsi. |