Koblížková babka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koblížková babka
Koblížková babka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 48600 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
4 kávová lžička | Cukr moučkový |
50 g | Hroznové víno |
4 ks | Kobliha s náplní čokoládovou |
100 g | Maliny |
40 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 11,0mg |
Draslík | 178,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Hroznové víno, Maliny, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kobliha s náplní čokoládovou mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koblížková babka postup přípravy receptu:
1 | Koblihu pokapeme citronovou šťávou. Nařízneme ji na třech až pěti místech a do každé díry zastrčíme buď malinu nebo hroznové víno. Nakonec potřeme zakysanou smetanou a posypeme cukrem. |
Poznámka
Na tento recept lze použít i takzvanou americkou koblihu s dírou uprostřed.