Jednoduchý recept

Polévka z rajčat s rybou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48603

Ingredience

2 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
100 g Losos uzený
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
2 dl Vývar zeleninový
4 polévková lžíce Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 398 kcal
Kilojoule 1 663kJ
14% Sacharidy 52 g
16% Tuky 12 g
46% Sodík 925 mg
40% Bílkoviny 23 g

Polévka z rajčat s rybou postup přípravy receptu:

1

Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.

2

V hrnci rozehřejeme olej, nakrájenou cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět, pak přidáme sterilovaná rajčata i se 3ťávou a trochu je rozmačkáme. Do hrnce přilijeme zeleninový vývar, polévku ochutíme pepřem a solí a pomalu 15 minut vaříme. Rajčata v hrnci na konci vaření rozmixujeme.

3

Chléb nakrájíme na kostičky a opražíme zprudka na pánvi bez tuku.

4

Uzené rybí maso natrháme na malé kousky. Omytou a okapanou pažitku nasekáme najemno.

5

Polévku rozlijeme do talířů nebo misek, posypeme usmaženými kostičkami chleba a kousky ryby, na střed dáme lžíci zakysané smetany, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.

Poznámka

Pro přípravu můžeme použít různé druhy uzených ryb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept