Polévka z rajčat s rybou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z rajčat s rybou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48603 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
100 g | Losos uzený |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Vývar zeleninový |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 42,1mg |
Draslík | 838,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Losos uzený, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z rajčat s rybou postup přípravy receptu:
1 | Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, nakrájenou cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět, pak přidáme sterilovaná rajčata i se 3ťávou a trochu je rozmačkáme. Do hrnce přilijeme zeleninový vývar, polévku ochutíme pepřem a solí a pomalu 15 minut vaříme. Rajčata v hrnci na konci vaření rozmixujeme. |
3 | Chléb nakrájíme na kostičky a opražíme zprudka na pánvi bez tuku. |
4 | Uzené rybí maso natrháme na malé kousky. Omytou a okapanou pažitku nasekáme najemno. |
5 | Polévku rozlijeme do talířů nebo misek, posypeme usmaženými kostičkami chleba a kousky ryby, na střed dáme lžíci zakysané smetany, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Pro přípravu můžeme použít různé druhy uzených ryb.