Salát z rukoly, šalotky, jablka a jogurtu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z rukoly, šalotky, jablka a jogurtu
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48605 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Jablka |
100 g | Jogurt bílý |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rukola |
2 ks | Šalotka |
2 polévková lžíce | Šťáva jablečná 100% |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 861,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Rukola, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z rukoly, šalotky, jablka a jogurtu postup přípravy receptu:
1 | Rukolu omyjeme, tužší stonky odstraníme, lístky natrháme na kousky a rozdělíme je na servírovací talíře. |
2 | Mrkev oškrábeme, omyjeme, nastrouháme nahrubo a dáme na rukolu. |
3 | Šalotky oloupeme, nasekáme najemno, v míse promícháme s jogurtem a jablečnou šťávou, dochutíme pepřem a solí. |
4 | Jablko omyjeme, rozkrájíme na čtyři díly, vykrojíme jádřince a pak nakrájíme na tenké plátky, které přidáme k mrkvi na rukole. |
5 | Salát na talířích přelijeme jogurtovým dresinkem a podáváme. |