Salát z kedlubny a kopru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z kedlubny a kopru
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 48606 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Kedlubna |
50 g | Kopr čerstvý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 13,0mg |
Draslík | 271,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kedlubna, Kopr čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z kedlubny a kopru postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny omyjeme a oloupeme. Potom je nakrájíme na tenčí plátky a ty ještě na nudličky. Lehce posolíme, popepříme a jemně promícháme. Kopr nasekáme nadrobno a zasypeme jím kedlubny. Opět promícháme. Přichutíme cukrem a promícháme. |
2 | Nakonec salát zalijeme zakysanou smetanou a znovu promícháme. Ihned servírujeme. |