Pomazánka z uzených rybích filet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z uzených rybích filet
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 48608 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
8 krajíc | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
50 g | Kaviár |
250 g | Makrela uzená |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 149,4mg |
Draslík | 713,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibule, Citronová šťáva, Citrony, Kaviár, Makrela uzená, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z uzených rybích filet postup přípravy receptu:
1 | V menším hrnku si rozpustíme máslo a odložíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a mírně ji orestujeme na rozpuštěném másle. Odstavíme z plotny a vyjmeme z pánve do mísy i s máslem. |
2 | K cibuli přidáme uzené ryby a vidličkou je rozmačkáme. Pečlivě promícháme. Dochutíme solí, pepřem a lžící citronové šťávy. |
3 | V toastovači lehce opečeme toasty. Natřeme je pomazánkou. Šalotku nakrájíme na kolečka, citron rozkrájíme na klínky. Citronovými klínky a šalotkou ozdobíme toasty a přidáme ještě kupičku kaviáru. |