Recept

Čokoládová roláda s brandy a vanilkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 48611
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

20 ml Brandy
9 polévková lžíce Čokoláda mléčná
150 g Cukr moučkový
6 polévková lžíce Kakao
20 g Máslo čerstvé
75 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Vanilka mletá
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 105kJ
19% Sacharidy 69 g
24% Tuky 18 g
4% Sodík 81 mg
24% Bílkoviny 14 g

Čokoládová roláda s brandy a vanilkou postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme vejce se 70 g cukru. Směs následně šleháme elektrickým šlehačem cca 3 minuty, dokud není velmi hustá. Do mísy poté přidáme mouku a 1/2 kakaa. Opatrně vše zamícháme, aby ingredience byly rovnoměrně rozmíchány.

2

Plech na pečení vyložíme pečícím papírem a vylijeme připraveným těstem. Pečeme 8-10 minut při teplotě 220°C. Těsto by poté mělo být pevné, avšak nesmí být tvrdé uvnitř.

3

Mezitím, co se nám těsto peče, si stranou v kastrůlku smícháme zbytek kakaa, čokoládu, vodu a 80 g cukru. Směs přivedeme k varu a 2 minuty povaříme. Poté přidáme brandy, vanilku a máslo. Necháme v teple, aby nám sirup nevychladl.

4

Vyndáme plech z trouby a obsah vyklopíme i s pečícím papírem. Ten následně sloupneme a odřízneme tvrdé okraje. Upečené těsto nařízneme na několika místech, avšak nesmíme těsto proříznout skrz. Navrch nalijeme připravený, teplý sirup a rovnoměrně ho rozetřeme.

5

Těsto začneme rolovat. Pokud se nám to nebude dařit, můžeme těsto rozkrojit na několik menších kusů. Po zabalení držíme tvar cca 1 minutu, aby si těsto tvar "zapamatovalo". Popřípadě můžeme použít párátka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept