Recept

Japonský recept na Udon nudle

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 48612
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

120 g Artyčoky sterilované
1 ks Chilli paprička
100 g Mandle loupané
80 g Mango
240 g Nudle Udon
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka Soba
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 358kJ
13% Sacharidy 48 g
45% Tuky 34 g
45% Sodík 891 mg
27% Bílkoviny 15 g

Japonský recept na Udon nudle postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu, kterou přivedeme k varu. Do vřící vody vsypeme nudle a necháme je ve vodě dvě minuty. Potom je scedíme a necháme okapat. Srdíčka artyčoků nakrájíme na větší kousky a mandle na silnější nudle.

2

Ve větší pánvi rozehřejeme olej, vložíme připravené artyčoky a mandle. Vše chvilku restujeme. Přidáme nakrájené mango, zamícháme, přilijeme soba omáčku, zase promícháme a pánev stáhneme z ohně. Do směsi vmícháme okapané nudle, důkladně promícháme. Hotové jídlo podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem, soba omáčkou a nasekanými chilli papričkami. Ještě jednou promícháme, nudle rozdělíme podle porci na talíře a ihned podáváme.

Poznámka

Takto připravené nudle podáváme jako hlavní teplé jídlo. Japonskou soba omáčku můžeme zakoupit v korejsko-japonském krámku v Praze v Korunní ulici. Když nemáme čerstvé Udon nudle, ale jen sušené, tak je povaříme déle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept