Japonský recept na Udon nudle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Japonský recept na Udon nudle
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 48612 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
120 g | Artyčoky sterilované |
1 ks | Chilli paprička |
100 g | Mandle loupané |
80 g | Mango |
240 g | Nudle Udon |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka Soba |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 252,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Chilli paprička, Mango, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle loupané, Nudle Udon, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Omáčka Soba nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Japonský recept na Udon nudle postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, kterou přivedeme k varu. Do vřící vody vsypeme nudle a necháme je ve vodě dvě minuty. Potom je scedíme a necháme okapat. Srdíčka artyčoků nakrájíme na větší kousky a mandle na silnější nudle. |
2 | Ve větší pánvi rozehřejeme olej, vložíme připravené artyčoky a mandle. Vše chvilku restujeme. Přidáme nakrájené mango, zamícháme, přilijeme soba omáčku, zase promícháme a pánev stáhneme z ohně. Do směsi vmícháme okapané nudle, důkladně promícháme. Hotové jídlo podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem, soba omáčkou a nasekanými chilli papričkami. Ještě jednou promícháme, nudle rozdělíme podle porci na talíře a ihned podáváme. |
Poznámka
Takto připravené nudle podáváme jako hlavní teplé jídlo. Japonskou soba omáčku můžeme zakoupit v korejsko-japonském krámku v Praze v Korunní ulici. Když nemáme čerstvé Udon nudle, ale jen sušené, tak je povaříme déle.