Salát z ředviček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z ředviček
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 48620 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Ředkvička |
50 g | Řeřicha |
2 ks | Vejce slepičí |
Na dresink | |
---|---|
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Majonéza |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 99,5mg |
Draslík | 185,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 451,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ředkvička, Řeřicha, Vejce slepičí, Citronová šťáva, Cukr krupice, Majonéza, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Salát z ředviček postup přípravy receptu:
1 | Připravíme dresink. Do misky vložíme lžíci majonézy a 2 lžíce zakysané smetany. Promícháme, přidáme cukr, sůl a podle potřeby také citronovou šťávu. |
2 | Omyjeme ředkvičky, nakrájíme je na tenké plátky a promícháme s dresinkem. |
3 | Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Rozkrájíme je na osminky a podáváme společně s ředkvičkovým salátem. Nakonec salát posypeme nadrobno nasekanou řeřichou. |