Recept

Salát ze skleněných nudlí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 48621
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

20 g Cibule červená
24 ml Citronová šťáva
6 g Koriandr čerstvý
20 g Máslo čerstvé
120 g Nudle skleněné
24 ml Omáčka rybí
40 g Rajčata
40 g Shiitake houby
3 l Voda pitná
Dresink
3 stroužek Česnek
10 g Chilli paprička zelená
10 g Koriandr čerstvý
24 ml Limetková šťáva
20 g Med včelí
24 ml Omáčka rybí
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 524kJ
19% Sacharidy 70 g
11% Tuky 9 g
96% Sodík 2 g
8% Bílkoviny 4 g

Salát ze skleněných nudlí postup přípravy receptu:

1

V pánvičce na rozehřátém másle orestujeme na středně silné nudličky nakrájené houby, které necháme vychladnout.

2

Do vhodné kuchyňské nádoby dáme listy koriandru, oloupané česneky, med, vlijeme rybí omáčku, limetkovou šťávu, přidáme nakrájené chilli papričky a ponorným mixérem všechny suroviny rozmixujeme.

3

Do hrnce s vroucí vodou namočíme přibližně na 5 minut skleněné nudle. Až budou průhledné a dají se ohýbat, tak je scedíme, necháme vychladnout a okapat. Okapané nudle dáme do mísy, zalijeme je připraveným dresinkem a promícháme. Přidáme vychladlé houby, koriandr, na silné plátky nakrájenou červenou cibuli, nakonec na dílky nakrájená rajčata a vše dobře promícháme.

4

Do surovin v míse vmícháme okapané těstoviny, podle vlastní chuti dochutíme rybí omáčkou, citrónovou šťávou, případně pepřem a ještě jednou zamícháme.

5

Hotový salát rozložíme na talíře a podáváme. Každou porci ozdobíme lístky petrželové natě.

Poznámka

Takto připravený salát má mít správnou nakyslou a pikantní chuť a chutnat má po koriandru. Podáváme jako studený předkrm, ale také hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept