Salát ze skleněných nudlí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze skleněných nudlí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 48621 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
20 g | Cibule červená |
24 ml | Citronová šťáva |
6 g | Koriandr čerstvý |
20 g | Máslo čerstvé |
120 g | Nudle skleněné |
24 ml | Omáčka rybí |
40 g | Rajčata |
40 g | Shiitake houby |
3 l | Voda pitná |
Dresink | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
10 g | Chilli paprička zelená |
10 g | Koriandr čerstvý |
24 ml | Limetková šťáva |
20 g | Med včelí |
24 ml | Omáčka rybí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 383,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Omáčka rybí, Rajčata, Shiitake houby, Voda pitná, Česnek, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Med včelí, Omáčka rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Nudle skleněné, Chilli paprička zelená, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze skleněných nudlí postup přípravy receptu:
1 | V pánvičce na rozehřátém másle orestujeme na středně silné nudličky nakrájené houby, které necháme vychladnout. |
2 | Do vhodné kuchyňské nádoby dáme listy koriandru, oloupané česneky, med, vlijeme rybí omáčku, limetkovou šťávu, přidáme nakrájené chilli papričky a ponorným mixérem všechny suroviny rozmixujeme. |
3 | Do hrnce s vroucí vodou namočíme přibližně na 5 minut skleněné nudle. Až budou průhledné a dají se ohýbat, tak je scedíme, necháme vychladnout a okapat. Okapané nudle dáme do mísy, zalijeme je připraveným dresinkem a promícháme. Přidáme vychladlé houby, koriandr, na silné plátky nakrájenou červenou cibuli, nakonec na dílky nakrájená rajčata a vše dobře promícháme. |
4 | Do surovin v míse vmícháme okapané těstoviny, podle vlastní chuti dochutíme rybí omáčkou, citrónovou šťávou, případně pepřem a ještě jednou zamícháme. |
5 | Hotový salát rozložíme na talíře a podáváme. Každou porci ozdobíme lístky petrželové natě. |
Poznámka
Takto připravený salát má mít správnou nakyslou a pikantní chuť a chutnat má po koriandru. Podáváme jako studený předkrm, ale také hlavní jídlo.