Jednoduchý recept

Francouzský nákyp s třešněmi

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48623

Ingredience

125 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Cukr vanilka
50 g Mandle
2 dl Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 ks Třešně
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 360kJ
18% Sacharidy 66 g
37% Tuky 28 g
4% Sodík 82 mg
27% Bílkoviny 15 g

Francouzský nákyp s třešněmi postup přípravy receptu:

1

Mandle spaříme v horké vodě, oloupeme a najemno umeleme.

2

V misce utřeme do pěny cukr s vejci. Do pěny pak postupně vmícháme mléko, smetanu, mouku a mleté mandle. Vytvoříme hladké těsto, které necháme krátce odpočinout.

3

Třešně omyjeme, odstraníme stopky a odpeckujeme je.

4

Větší zapékací formu vymažeme máslem, rozložíme do ní připravené třešně, posypeme je vanilkovým cukrem a do formy nalijeme těsto.

5

Nákyp pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů, až má na povrchu zlatavý nádech.

6

Podáme teplý, posypaný moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept