Francouzský nákyp s třešněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský nákyp s třešněmi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48623 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
125 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Cukr vanilka |
50 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 ks | Třešně |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 281,1mg |
Draslík | 173,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 282,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,5mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Smetana 16% (pochoutková), Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzský nákyp s třešněmi postup přípravy receptu:
1 | Mandle spaříme v horké vodě, oloupeme a najemno umeleme. |
2 | V misce utřeme do pěny cukr s vejci. Do pěny pak postupně vmícháme mléko, smetanu, mouku a mleté mandle. Vytvoříme hladké těsto, které necháme krátce odpočinout. |
3 | Třešně omyjeme, odstraníme stopky a odpeckujeme je. |
4 | Větší zapékací formu vymažeme máslem, rozložíme do ní připravené třešně, posypeme je vanilkovým cukrem a do formy nalijeme těsto. |
5 | Nákyp pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů, až má na povrchu zlatavý nádech. |
6 | Podáme teplý, posypaný moučkovým cukrem. |