Brokolicový salát s cibulí a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brokolicový salát s cibulí a bylinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48627 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
600 g | Brokolice |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 546,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 143,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brokolicový salát s cibulí a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a necháme v osolené vařící vodě 10 minut vařit doměkka. Potom ji slijeme a v sítu necháme okapat a vychladnout. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Pažitku a petrželku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a najemno je nasekáme. |
3 | Ve větší míse smícháme olivový olej s citronovu šťávou, přidáme nakrájenou cibuli a větší část nasekaných bylinek, důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí. Potom do mísy k zálivce přisypeme vychladlou brokolici, vše opět promícháme a necháme v chladu uležet. |
4 | Brokolicový salát podáváme posypaný zbylými bylinkami a nejlépe s čerstvými bagetami. |