Recept

Německý recept na špecle

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 48628
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Špecle
220 g Mouka pšeničná hladká T 650
24 ml Olej slunečnicový
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
Omáčka
20 g Cibule
100 g Kuřecí prsa
20 g Máslo čerstvé
24 ml Olej slunečnicový
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
60 g Šunka uzená
24 ml Víno bílé
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

76% Kalorie 1,493 kcal
Kilojoule 6 248kJ
25% Sacharidy 89 g
139% Tuky 104 g
53% Sodík 1 g
84% Bílkoviny 48 g

Německý recept na špecle postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa spolu se šunkou nakrájíme na tenké nudličky. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a jemně nakrájíme.

2

Těsto na špecle: Vejce rozklepneme do misky, přisypeme sůl a spolu rozkvedláme. Za stálého míchání pomalu přidáváme mouku. Těsto má být středně husté, asi jako jogurt. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a do vařící vody pře cedník s většími otvory pasírujeme těsto. Povaříme 4 minuty, scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou, necháme okapat a vychladnout. Potom špecle vysypeme do misky a pomastíme olejem.

3

Omáčka: V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme připravené maso doměkka. Přidáme nakrájené žampiony, promícháme, vmícháme šunku, cibuli a všechny suroviny orestujeme. Pozor, cibuli restujeme jen do zesklovatění. Suroviny zalijeme smetanou a vaříme do zahoustnutí. Přilijeme víno, dochutíme solí a hotovou omáčku stáhneme z ohně.

4

Uvařené špecle orestujeme v pánvičce na rozehřátém másle, osolíme je a rozdělíme na jednotlivé porce. Každou porci přelijeme hotovou omáčkou a pokrm ihned servírujeme.

Poznámka

Připravené špecle podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept