Německý recept na špecle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Německý recept na špecle
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 48628 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Špecle | |
---|---|
220 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
24 ml | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Omáčka | |
20 g | Cibule |
100 g | Kuřecí prsa |
20 g | Máslo čerstvé |
24 ml | Olej slunečnicový |
3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Šunka uzená |
24 ml | Víno bílé |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 699,7mg |
Draslík | 522,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 15,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 11,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Šunka uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Německý recept na špecle postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa spolu se šunkou nakrájíme na tenké nudličky. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. |
2 | Těsto na špecle: Vejce rozklepneme do misky, přisypeme sůl a spolu rozkvedláme. Za stálého míchání pomalu přidáváme mouku. Těsto má být středně husté, asi jako jogurt. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a do vařící vody pře cedník s většími otvory pasírujeme těsto. Povaříme 4 minuty, scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou, necháme okapat a vychladnout. Potom špecle vysypeme do misky a pomastíme olejem. |
3 | Omáčka: V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme připravené maso doměkka. Přidáme nakrájené žampiony, promícháme, vmícháme šunku, cibuli a všechny suroviny orestujeme. Pozor, cibuli restujeme jen do zesklovatění. Suroviny zalijeme smetanou a vaříme do zahoustnutí. Přilijeme víno, dochutíme solí a hotovou omáčku stáhneme z ohně. |
4 | Uvařené špecle orestujeme v pánvičce na rozehřátém másle, osolíme je a rozdělíme na jednotlivé porce. Každou porci přelijeme hotovou omáčkou a pokrm ihned servírujeme. |
Poznámka
Připravené špecle podáváme jako hlavní teplé jídlo.