Smažené vinné klobásy naložené v pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené vinné klobásy naložené v pivu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 4863 |
Ingredience
40 dkg | Klobása vinná |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
3 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 45,9mg |
Vláknina | 397,8mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása vinná, Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené vinné klobásy naložené v pivu postup přípravy receptu:
1 | Klobásy nakrájíme na díly a stočíme do závitků, sepneme špejlí. Zalijeme pivem a necháme min. 4 hod v chladu. |
2 | Obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. |
3 | Smažíme zvolna v rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. |
Poznámka
Podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami.