Makové mousse s omáčkou z meruněk - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makové mousse s omáčkou z meruněk
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48632 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
50 g | Mák - semena |
0,5 kg | Meruňky |
0,5 dl | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Sirup javorový |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 28,8mg |
Draslík | 482,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mák - semena, Meruňky, Sirup javorový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makové mousse s omáčkou z meruněk postup přípravy receptu:
1 | V hrnci krátce povaříme mléko s mákem a polovinu cukru. Bílky s druhou polovinou cukru ušleháme na tuhý sníh a smícháme je s makovou směsí a smetanou. Směs dáme do formiček a necháme v chladničce 2 hodiny ztuhnout. |
2 | Meruňky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme z nich pecky, dužinu nakrájíme na malé kousky a v mandlovém líkéru - amaretto - je 5 minut povaříme. Uvařené meruňky rozmixujeme, necháme vychladnout a ochutíme javorovým sirupem. |
3 | Ztuhlé mousse vyklopíme z formiček na servírovací talíře, přilijeme k nim meruňkovou omáčku a podáváme. |