Jednoduchý recept

Zelené fazolky s omáčkou ze šalotky a rajčat

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48633

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
2 ks Bobkový list
250 g Fazolové lusky zelené
1 hrst Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
1,5 l Voda pitná
1 dl Vývar zeleninový
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 269kJ
13% Sacharidy 47 g
16% Tuky 12 g
21% Sodík 417 mg
15% Bílkoviny 9 g

Zelené fazolky s omáčkou ze šalotky a rajčat postup přípravy receptu:

1

Fazolky vyloupeme z lusků a uvaříme v dostatečném množství vařící osolené vody, do které jsme přidali bobkový list a tymián.

2

Krátce před koncem vaření přidáme celá omytá rajčata, která po chvilce vyjmeme, zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

3

Šalotky oloupeme, najemno je nasekáme a krátce osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. Potom do pánve přilijeme zeleninový vývar, promícháme a krátce provaříme. Přimícháme nakrájená rajčata a omáčku dochutíme balsamicovým octem, pepřem a solí.

4

Uvařené fazolky scedíme a přidáme do omáčky, kterou důkladně promícháme. Podáváme posypané jemně nasekaným koprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept