Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 48634

Ingredience

1 ks Cibule
30 g Cukr krupice
1 kg Hovězí maso mleté
1 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Protlak rajčatový
400 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny penne
3 l Voda pitná
Omáčka
1 l Mléko plnotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 958 kcal
Kilojoule 4 009kJ
26% Sacharidy 92 g
45% Tuky 33 g
49% Sodík 989 mg
125% Bílkoviny 70 g

Pastitzio postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Když je voda vařící, ponoříme do ní těstoviny a uvaříme doměkka. Potom je scedíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Rajčata nastrouháme na silnějším struhadle do misky.

2

Ve větší pánvi rozpálíme olej, osmahneme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, které vidličkou dobře promícháme, aby se při smažení nespojilo. Vmícháme připravená rajčata, rajčatový protlak, nastrouhaný muškátový oříšek, podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme cukrem. Všechny suroviny zalijeme vodou a na mírném ohni, za občasného míchání a pod poklici vaříme přibližně 20 minut. Směs musí po vaření zůstat hustá a nemůže obsahovat vodu. Stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout.

3

Bešamelová omáčka: V hrnci zahřejeme máslo, přisypeme mouku a stálým mícháním smažíme přibližně 4 minuty. Opět za stálého míchání přilijeme mléko, dobře rozšleháme, aby nezůstaly hrudky a vše přivedeme k varu. Omáčku vaříme dále na mírném ohni až do zahoustnutí. Hustou omáčku stáhneme z ohně, vmícháme čtyři žloutky, dobře promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme jemně nastrouhaný muškátový oříšek a zase dobře promícháme.

4

Připravenou masovou směs smícháme s okapanými těstovinami. Směs rozložíme na olejem vymazaný plech. Zalijeme bešamelovou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem. Naplněný plech vložíme do trouby, kde pečeme pokrm přibližně 50 minut.

5

Hotové pastitzio vytáhneme z trouby, přikryté necháme 10 minut odpočinout a potom nakrájíme na porce.

Poznámka

Pastitzio podáváme jako hlavní teplé jídlo s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept