Jednoduchý recept

Placky plněné klobásou a nivou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 48635
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

0,5 kávová lžička Bazalka
0,5 kávová lžička Česnek sušený
1 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí sušené
200 g Klobása Dunajská
1 kávová lžička Mléko plnotučné sušené
375 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 ml Olej slunečnicový
300 ml Omáčka rajčatová
0,5 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Eidam cihla 30%
50 g Sýr Niva (Rokfór)
220 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 841 kcal
Kilojoule 3 517kJ
21% Sacharidy 77 g
50% Tuky 37 g
38% Sodík 765 mg
73% Bílkoviny 41 g

Placky plněné klobásou a nivou postup přípravy receptu:

1

Do domácí pekárny dáme vlažnou vodu, olej, sůl, cukr, sušené mléko, bazalku, oregano, česnek, mouku a droždí. Zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a rozdělíme na 8 dílů. Každý z nich vyválíme na placku o průměru 17 cm. Nakrájenou klobásu, nastrouhaný eidam, rozdrobenou nivu a rejčatovou omáčku smícháme a na každou placku dáme 1 lžíci směsi. Přehneme přes náplň a okraje pořádně přitiskneme. Každou taštičku potřeme olejem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 35 minut. Poté zvýšíme teplotu na 250 stupňů a dopékáme ještě 5 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept